Хорватський генерал вкоротив собі віку.

 

Він випив отруту на засіданні трибуналу в Гаазі.

 

 

Звинувачений у військових злочинах боснійський хорват Слободан Праляк (Slobodan Praljak) під час розгляду його апеляційної скарги в Міжнародному трибуналі з колишньої Югославії (МТКЮ) випив щось із пляшечки, в якій, за його словами, була отрута. Це сталося після того, як МТКЮ 29 листопада оголосив, що винесений колишньому генерал-майору Праляку в травні 2013 року вирок – 20 років позбавлення волі – залишено без змін.

 

Суддя Кармель Аґіус (Carmel Agius) негайно оголосив, що засідання призупинено. До Пральяка були викликані медики. Приблизно через три години центральний канал хорватського телебачення Hrvatska radiotelevizija повідомив з покликом на джерела, близькі до генерала, що той помер. 

 

Перш ніж випити отруту, 72-річний підсудний заявив: «Я – не воєнний злочинець. Я не визнаю цього вироку».

 

Під час війни в колишній Югославії Праляк командував частинами боснійських хорватів у невизнаній республіці Герцег-Босна і був начальником генерального штабу хорватських військ. 2004 року Пральяку і ще п'ятьом хорватським генералам були висунуті звинувачення щодо участі в тортурах і масових вбивствах мусульман у Боснії 1993 року. Вони добровільно здалися Міжнародному кримінальному трибуналу з колишньої Югославії в Гаазі.

29.11.2017