На Світлодарській дузі тривають обстріли.

 

Минулої доби у зоні проведення антитерористичної операції загинув один український військовик. Прес-центр штабу АТО не уточнює місце загибелі, однак зазначає, що смерть настала внаслідок ворожих обстрілів. Іще двоє воїнів отримали бойові травми. 

 

Місцем великої напруги залишається Світлодарська дуга. "На Луганському напрямку ворог продовжує провокувати українських військовослужбовців до збройних протистоянь на Світлодарській дузі. У вечірній час, здебільшого із піхотного озброєння, противник обстрілював оборонців Зайцевого, Новолуганського та декілька разів Травневого", – констатував штаб.

 

Командування нагадало, що ще у вівторок зранку в цьому районі бойовики вели вогонь на підступах до оборонних укріплень українських захисників з мінометів, гранатометів, стрілецької зброї та озброєння панцеромобілів між населеними пунктами Зайцеве і Гладосове. Через ці провокації локацію не змогли відвідати спостерігачі СММ ОБСЄ і представники місії ООН, які планували провести моніторинг гуманітарної ситуації у Травневому і Гладосовому.

 

"Ці збройні провокації з боку російських найманців спрямовані у першу чергу на дискредитацію підрозділів Збройних сил України в очах світового співтовариства з метою звинуватити сили АТО у нібито складній гуманітарній ситуації в цих населених пунктах", – вважають у штабі.

 

29.11.2017