КНДР запустила нову балістичну ракету.

 

Нова ракета, за даними американських військовиків, зуміла піднятися вище від усіх попередніх північнокорейських ракет.

 

 

«Ми підтверджуємо, що засікли запуск Північною Кореєю балістичної ракети. За нашими спостереженнями, ракета спрямовується в бік Японського моря», – наводить інформаційна аґенція Yonhapnews слова представника Об'єднаного комітету начальників штабів збройних сил Південної Кореї. За даними Сеула, запуск здійснено з пускового майданчика в провінції Пхенан-Намдо на заході КНДР.

 

«Запущена Північною Кореєю ракета піднялася вище за всі попередні», – заявив міністр оборони США Джеймс Меттіс, перебуваючи в Білому домі, де він доповів про запуск ракети президентові Дональдові Трампу та членам кабінету. Він також наголосив, що Пхеньян став загрозою для всього світу. За даними Пентагону, ракета пролетіла приблизно 950 кілометрів, перш ніж впасти в Японському морі. За даними американських військовиків, в апогеї ракета досягла висоти 4475 км. Трамп, прослухавши доповідь Меттіса, прокоментував її словами: «Ми з цим розберемося».

 

Влада Японії повідомила, що час польоту ракети становив приблизно 53 хвилини, але, на відміну від попередніх запусків, вона не пролітала над японською територією. Ракета упала за 210 км від узбережжя японської префектури Аоморі у вільній економічній зоні.

 

Керівники Південної Кореї, Японії та США обговорили в телефонному режимі ракетний інцидент. Згодом вони оприлюднили спільну заяву з рішучим осудом дій Пхеньяна щодо розвитку ракетно-ядерної програми.

 

Нагадаємо, що попередній запуск ракети КНДР провела у середині вересня цього року.

29.11.2017