Прокуратура передала до суду справу про спробу здійснення теракту.

 

За спробу вчинення терористичного акту на Львівщині судитимуть чотирьох людей, інформує прес-служба прокуратури Львівської області.

 

«За процесуального керівництва прокуратури області, слідчі Служби безпеки України Львівщини завершили досудове розслідування у кримінальному провадженні та скерували до суду обвинувальний акт стосовно чотирьох громадян України, які обвинувачуються у замаху на вчинення терористичного акту (ч.3 ст.15, ч.2 ст.258 КК України).

 

Вказані особи вступили у злочинну змову для вчинення терористичних актів на території Львівщини ще на початку 2014 року.

 

Таким чином, зловмисники намагалися продемонструвати свою незгоду із діями органів державної влади України щодо проведення антитерористичної операції на території Донецької та Луганської областей», – ідеться в повідомленні.

 

Для того, щоби привернути увагу до своїх політичних поглядів, чоловіки планували здійснити закладення саморобного радіокерованого вибухового пристрою на одній із електропідстанцій Львова, проте реалізувати намір їм завадили правоохоронці, затримавши організаторів і виконавців злочину на «гарячому».

 

Санкції вказаних статей передбачають покарання у вигляді 12 років позбавлення волі.

28.11.2017