Кабінет Міністрів України постановив зменшити з 1 січня 2018 року максимально дозволену швидкість руху транспортних засобів у населених пунктах до 50 км/год.

 

Про це йдеться в постанові Кабміну №883 від 10 листопада 2017 року, опублікованій у газеті "Урядовий кур'єр".

 

"Уряд вніс зміни до Правил дорожнього руху. Постановою зменшено максимально дозволену швидкість руху транспортних засобів у населених пунктах із нинішніх 60 до 50 км/год. Це, в свою чергу, сприятиме значному підвищенню рівня безпеки дорожнього руху та збереженню життя людей", – йдеться в повідомленні.

 

Згідно з документом, постанова набуває чинності з 1 січня 2018 року.

 

Там ідеться також про те, що на сьогодні в більшості країн ЄС дозволена швидкість руху транспортних засобів у населених пунктах становить не більше 50 км/год, а в особливих пунктах – і 30 км/год.

 

"Прийняття акта дозволить наблизити національне законодавство до законодавства Європейського Союзу", – зазначено в повідомленні.

 

Нагадаємо, на початку листопада Кабінет Міністрів ініціював низку змін до законодавства й нормативно-правових актів для збільшення безпеки на дорогах. Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, зокрема, запропонував знизити максимальну швидкість руху в межах поселень до 50 км/год замість теперішніх 60 км/год. 

 

27.11.2017