У неділю відбудеться винесення Вифлеємського вогню.

 

У неділю, 3 грудня, у надвечір’я свята Введення в Храм Пресвятої Богородиці, о 16 год. в архікатедральному соборі Святого Юра розпочнеться святкове Богослужіння – Велика Вечірня з Литією, під час якого зі святилища Собору буде винесено Вогонь, привезений напередодні з Вифлеєму, інформує прес-служба Львівської міськради.

 

Продовження свята відбудеться на площі біля пам’ятника митрополиту Андрею Шептицькому. Духовенство та всіх львів’ян і гостей міста щиро запрошують до участі у події.

 

«Цьогоріч Львів, подібно як і колись три східні царі, вирушає у мандрівку до Христового Різдва зі світлом Вифлеємського вогню. Ця містерія пройде під промовистим гаслом "Зі світлом Вифлеєму до Христового Різдва", щоб із початком Різдвяного посту ми, як християнське суспільство міста Львова та нашої Львівської архієпархії, окрім святкових клопотів, розваг та ілюмінацій, подарунків і солодощів, не загубили справжню дорогу миру, правди та справедливості, дорогу до Вифлеєму. Розпочнімо цей особливий період приготування до Народження Господа нашого Ісуса Христа із світлом Вифлеємського вогню, щоб воно доторкнулось і зігріло кожного з нас, а головно, принесло у наш дім довгожданий мир», – зазначають у соборі Св. Юра.

 

Протягом всього Різдвяного періоду вогонь буде виставлений у соборі разом із чудотворною іконою Вифлеємської Божої Матері.

 

У прес-службі ЛМР також повідомили, що з 13 до 19 грудня на площі біля Митрополичих палат триватиме Ярмарок святого Миколая.

 

Працюватиме ярмарок щодня з 11-ї години, а з 17 до 20 години проводитимуть майстер-класи для дітей: малярство на склі, різдвяні павуки із соломи, миловаріння, розпис різдвяних пряників та багато іншого. З 17 по 19 грудня у післяобідній час відбудуться святкові виступи дитячих колективів та місцевих виконавців.

 

«Під час ярмарку діятимуть будиночки, де буде представлена різноманітна продукція: смачні страви, гарячі напої, сувеніри, мед, льодяники та шоколад. Усе, що Ви придбаєте на ярмарку – це не просто товар чи випите горнятко смачної кави, а Ваш внесок у розвиток соціального служіння Церкви. Залучені кошти скерують на реалізацію проектів, якими опікується БО "Фундація духовного відродження" ЛА УГКЦ», – зазначають організатори ярмарку.

 

Організовує ярмарок БО «Фундація духовного відродження» ЛА УГКЦ. Партнери: компанія «Львівські ярмарки», мистецька школа Маріанни Ільків «ILkivSchool».

27.11.2017