На громадських слуханнях щодо вулиці Степана Бандери перемогла бруківка.

 

Ініціативна група мешканців та депутатів Львівської міської ради 24 листопада провела громадські слухання щодо нового облаштування вулиці Степана Бандери у Львові. Проект урбаністів, що розроблявся і обговорювався вже понад рік, «забанили» на користь бруківки.

 

Про слухання розповів голова ГО «Львів'яни за електротранспорт» Антон Лягушкін на своїй сторінці у мережі Facebook.

 

«Щодо обговорення та виступів мешканців, то головним лейтмотивом цих виступів було збереження історичного дорожнього покриття, тобто базальтової бруківки, геометрії трамвайної колії та існуючої ширини вулиці.

 

Громада відкинула сумнівні наробки львівських урбаністів. Учасники зібрання вирішили, що має бути повторно проведено фаховий аналіз вулиці Бандери із залученням дійсно наукових і проектних інститутів.

 

Громада відкинула божевільні плани перекриття вулиці Бандери на ділянці біля костелу Ольги та Єлисавети, які б обернулися на катастрофу для мешканців житлових вулиць Тобілевича та Федьковича. Головний висновок із громадських слухань – громада міста не поділяє «європейсько-урбаністичних» віянь, а хоче збереження історичного обличчя міста», – написав Антон Лягушкін.

 

Як повідомляв Z, львівські урбаністи пропонували осучаснити вулицю С. Бандери, зробивши її безшумною, зручною для громадського транспорту, велосипедистів та пішоходів. Також мали намір зробити окремі її частини пішохідними.

26.11.2017