Президент обговорив із Анґелою Меркель "переворот" у Луганську.

 

Президент України Петро Порошенко та канцлер Німеччини Анґела Меркель домовилися вжити максимальних зусиль для якнайскорішого звільнення українських заручників на Донбасі та політичних в’язнів, яких незаконно утримують в Росії та окупованому Криму.

 

Зустріч українського та німецького лідерів відбулася у кулуарах саміту "Східного партнерства" у Брюсселі, повідомляє прес-служба АП.

 

"Сторони обговорили небезпечний розвиток ситуації на Донбасі, спровокований порушенням режиму припинення вогню російськими бойовиками, включаючи випадки обстрілів цивільних об’єктів, а також ситуацію у Луганську", – йдеться у повідомленні.

 

Порошенко та Меркель скоординували подальші кроки з метою просування ініціативи про розміщення миротворчої місії ООН з умовами поширення її мандата на всю окуповану територію Донбасу, зокрема й неконтрольовану ділянку українсько-російського державного кордону.

 

Президент України наголосив, що російська агресія на Донбасі та суттєве погіршення ситуації в окупованому Криму вимагають продовження дії секторальних та економічних санкцій.

 

24.11.2017