Воєнний кабінет: Російські танки перетнули кордон у Краснодоні.

 

Через загострення ситуації в окремих районах Луганської області Президент Петро Порошенко скликав позачергове засідання воєнного кабінету Ради національної безпеки та оборони України.

 

Голова держави заслухав доповідь щодо останніх подій від присутніх керівників силових відомств, зокрема щодо незаконного перетину російськими танками українського кордону у Краснодонському районі Луганської області, а також почастішання випадків провокацій з боку бойовиків, повідомила прес-служба Президента. 

 

"У зв’язку зі збільшенням кількості російських військових, а також активізацією найманців, українські Збройні сили готові до будь-якого розвитку подій задля гарантування безпеки мирного населення", – запевнив Порошенко.

 

Голова держави також доручив українському представнику у Спільному центрі з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін (СЦКК) активізувати взаємодію зі Спеціальною моніторинговою місією ОБСЄ для інформування наших західних союзників.

 

У вівторок у Луганську – переворот у лавах екстремістського угруповання "ЛНР". 

 

Як пише аґенція УНІАН, 21 листопада у центрі Луганська під колишнє управління МВС звезли значні загони озброєних людей і військової техніки. 20 листопада ватажок "ЛНР" Ігор Плотницький своїм указом зняв з посади "міністра МВС" Ігоря Корнета. Корнет відмовився підкорятися наказові. Плотницький заявив, що події в Луганську – путч, а заяви Корнета не мають юридичної сили. 

 

До Луганська звезли посилені загони як із Донецька, так і з Росії.

 

Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ звітує: спостерігачі зафіксували наявність машин військового типу і присутність озброєних осіб навколо будівлі, де раніше перебувало управління Міністерства внутрішніх справ України Луганщини.

 

Патруль СММ зафіксував колону машин у складі щонайменше 6 вантажівок військового типу, 2 бронетранспортерів, 1 встановленої зенітної установки (ЗУ-23), а також понад 20 цивільних автомобілів без номерних знаків щонайменше з 50 озброєними особами на автошляху поблизу Дебальцевого Донецької області. Подібна (ймовірно, та сама) колона, що рухалася в напрямку Луганська, була згодом зафіксована іншим патрулем СММ біля с. Весела Тарасівка (15 км на захід від Луганська).

 

21.11.2017