Львівська облрада готується передати замки в державну власність.

 

Львівська обласна рада задекларувала мету – передачу в державну власність об’єктів історико-культурної спадщини Львівщини. Спочатку замки, а ідеться передусім про них, візьмуть на баланс облради, а потому передадуть державі, заявив заступник голови ЛОР Володимир Гірняк, інформує прес-служба ради.

 

«Такі заходи здійснюють для того, аби не втратити, а зберегти нашу історико-культурну спадщину, бо є у нас, на жаль, замки, які не перебувають ані в комунальній, ані в державній власності. Це має бути наше спільне рішення – і депутатського корпусу, і мистецтвознавців, і громадськості.  Лише тоді проект рішення буде винесено на затвердження обласної ради. Ми готові до критики, але ми також хочемо почути й конструктивну позицію», – сказав Володимир Гірняк під час круглого столу про збереження історико-культурної спадщини Львівщини.

 

Як повідомив начальник управління майном спільної власності Микола Бандра, на розгляд обласної ради підготовлено проект рішення про оформлення права власності на об’єкти культурної спадщини. Згідно з ним, буде оформлено право спільної власності територіальних громад Львівської області на низку об’єктів нерухомого майна: музейний комплекс Олеського, Золочівського та Підгорецького замків, оборонна вежа з укріпленнями в с. П’ятничани, каплиця Боїмів та башти колишньої Святодухівської церкви у місті Львові тощо.

24.11.2017