Правоохоронці відкрили кримінальне провадження через обвал на будівництві.

 

Сьогодні, 23 листопада, в Івано-Франківській міськраді відбулось засідання штабу щодо учорашнього обвалу на будівництві християнської школи на вул. Шевченка за участі замовників та будівельної організації.

 

Про це на своїй сторінці в мережі Facebook повідомив міський голова Руслан Марцінків.

 

Як повідомляв Z, учора, 22 листопада, на будівництві обвалилась бетонна конструкція, унаслідок чого одна людина загинула, а ще четверо – травмовані.

 

«Ухвалили рішення: архбудконтролю винести припис про зупинку будівельних робіт. Замовнику будівництва – укласти договір зі спеціалізованою організацією на ліквідацію наслідків обвалу, забезпечити охорону об’єкта, залучивши муніципальну варту, Національну гвардію, патрульну поліцію.

 

Крім того, рекомендовано сьогодні-завтра призупинити навчання у корпусі Католицької школи на вул. Шевченка, 11», – ідеться в дописі.

 

«Івано-Франківська міська рада та виконавчий комітет висловлюють щирі співчуття родині загиблого. Випадок з обвалом та хід ліквідації його наслідків тримаємо на особистому контролі», – додав Руслан Марцінків.

 

З цього приводу правоохоронці вже розпочали кримінальне провадження за ч. 2 статті 272 — порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою на виробництві або будь-якому підприємстві особою, яка зобов’язана їх дотримуватися, якщо воно спричинило загибель людей або інші тяжкі наслідки.

23.11.2017