Після публікації списку «ухилянтів» від призову сторінку облвійськкомату у FB заблокували користувачі.

 

Учора ввечері перестала працювати Facebook-сторінка Львівського обласного військкомату, де опубліковані прізвища 15 тис. призовників, які, на думку військкомату, ухиляються від служби в ЗСУ. Нині Олександр Тіщенко розповів, що сталось.

 

«Сторінка Львівського обласного військового комісаріату у соціальній мережі Фейсбук наразі не працює у зв’язку з блокуванням значної частини матеріалів, проте найближчим часом відновить своє функціонування», – додав він.

 

Також він зазначив, що після проведеного аналізу встановлено, що більшість громадян, які з учорашнього дня звернулися до військкоматів Львівщини (після публікації списків), мають право на відстрочку від призову на строкову військову службу, але належним чином не підтвердили цього.

 

«Тому вкотре звертаюся: якщо маєте таке право – прийдіть до військового комісаріату та офіційно підтвердіть його.

 

Згідно зі Законом України «Про військовий обов’язок і військову службу», якщо за будь-яких обставин повістка не надійшла, громадяни призовного віку зобов'язані з'явитися до призовної дільниці в десятиденний строк з дня початку відповідного чергового призову, визначеного указом Президента України.

 

Цю категорію громадян запрошуємо самостійно з'явитися до районних (міських) військових комісаріатів для вивчення військово-облікових даних та ступеня придатності за станом здоров'я», – сказав Олександр Тіщенко.

23.11.2017