Фахівці GIZ за 8 років відреставрували 20% пам’яток середмістя.

 

Львівська міська рада та GIZ повністю чи частково відреставрували 20% архітектурних пам’яток старої частини міста. Витрачено на це 8,5 млн євро, повідомив Юрген Лебке, керівник проекту «Муніципальний розвиток та оновлення старої частини міста Львова» (GIZ), передає Дивись.info.

 

Зараз проект, реалізовуваний у Львові Німецьким товариством міжнародного співробітництва у співпраці з Львівською міськрадою, завершується. Тривав він 8 років.

 

За цей час фахівці відреставрували, зокрема, скульптуру «Глорія» на фасаді кам’яниці на площі Ринок, 3, «Меркурія» на колишньому будинку залізниці на вул. Січових Стрільців, балкони на будинку на вул. Дорошенка, 15, та ін.

 

«Для нас важливою умовою було, щоби якомога більше мешканців будинку долучалися до реалізації проекту. Тоді вони стають відповідальними за збереження, бо відчувають себе його власниками. В багатьох місцях ми намагалися зробити якусь одну деталь для того, щоби потім це ставлення до будинку, розуміння того, що ми спільнота, далі поширювалося на інших людей», – зазначив Юрген Лебке.

22.11.2017