СБУ уклала список вимог для російських гастролерів.

 

Служба безпеки України розробила порядок для організаторів гастрольних заходів в Україні за участі громадян країни-агресора.

 

Про це йдеться у повідомленні прес-служби СБУ.

 

Цей порядок розроблений згідно з законом "Про внесення змін до Закону України «Про гастрольні заходи в Україні» щодо особливостей організації та проведення гастрольних заходів за участі громадян держави-агресора", який нещодавно підписав Президент України.

 

"СБ України вважає підписання Президентом України закону «...щодо особливостей організації та проведення гастрольних заходів за участі громадян держави-агресора» важливим кроком у протидії російській гібридній війні в інформаційній сфері та забезпеченні національної безпеки України", – йдеться у коментарі спецслужби.

 

Згідно з вимогами СБУ, перед приїздом до України російські артисти мусять надіслати офіційний запит "про наявність або відсутність законних підстав для недопущення громадянина країни-агресора до участі у гастрольному заході". У запиті належить вказати організатора гастрольного заходу (назва, код ЄДРПОУ, П.І.Б. керівника), час і місце проведення заходу, П.І.Б., дату народження, сценічний псевдонім громадян країни-агресора, які планують взяти участь у гастрольному заході, їхню належність до творчих колективів "та іншу інформацію, яка характеризує їхню (її, його) творчу діяльність".

 

Запит слід надіслати щонайменше за 30 днів перед днем проведення гастрольного заходу. СБУ протягом 10 днів з моменту одержання запиту розглядатиме його та надасть організатору відповідь "про наявність або відсутність законних підстав для недопущення громадянина країни-агресора до участі у зазначеному гастрольному заході". Щойно після того організатор може укласти контракт із артистом.

 

22.11.2017