Львівський апеляційний адміністративний суд нарешті визнав, що наказ Фіскальної служби про проведення позапланової перевірки компанії «Корпорація КРТ», що належить братам Дубневичам, є законним.
 

Про це йдеться в рішенні Львівського апеляційного адміністративного суду від 14 листопада, передає Уніан.

 

Львівський апеляційний адмінсуд скасував вердикт Львівського окружного адмінсуду, що вимагав від ДФС відмовитися від перевірки «Корпорації КРТ».

 

«Апеляційну скаргу Офісу великих платників податків Державної фіскальної служби задовольнити. Постанову Львівського окружного адміністративного суду від 19 червня 2017 року у справі скасувати та ухвалити нове рішення, яким у задоволенні клопотання про забезпечення позову товариства з обмеженою відповідальністю "Корпорація КРТ" відмовити», – йдеться в рішенні суду.

 

При цьому Львівський апеляційний суд констатував, що суд першої інстанції став на захист інтересів фірми Дубневичів фактично без розгляду справи по суті, при цьому не враховуючи інтересів держави.

 

Суди Львівської області вже більш як два роки забороняють управлінню Державної фіскальної служби у Львівській області проводити позапланову перевірку скандальної компанії «Корпорація КРТ». Ще восени 2015 року ДФС видала наказ про проведення позапланової перевірки компанії Дубневичів через необхідність перевірити правомірність формування податкового кредиту та зобов'язань з ПДВ у взаєморозрахунках з компанією «Домус Альянс». При цьому ДФС надала всім судам докази того, що перевірити повноту сплати податків «Корпорації КРТ» іншим способом, крім перевірки, не є можливим – корпорація не відповідає на письмові запити, а також не допускає співробітників ДФС для перевірки з 2015 року, про що свідчать складені акти недопуску працівників ДФС на територію компанії. Однак всі суди ухвалювали рішення на користь фірми Дубневичів. Одночасно суди – аж до Вищого адмінсуду – відмовили Фіскальній службі в арешті рахунків «Корпорації КРТ».

 

Як повідомляв Z, нещодавно міністр інфраструктури Володимир Омелян заявив, що брати Дубневичі причетні до справи про розтрату коштів на «Укрзалізниці».

22.11.2017