Щонайменше 50 людей загинули внаслідок теракту в Нігерії.

Бомбову атаку було вчинено в мечеті міста Мубі на північному сході країни.

 

 

За наявними відомостями, злочин скоїв смертник під час ранкової молитви. Точних даних про кількість поранених поки що немає.

 

Як повідомив представник місцевої поліції Отман Абубакар, молодий чоловік увійшов до мечеті й активував саморобний вибуховий пристрій. За попередніми даними, бойовику було близько 17 років – повідомило радіо ВВС.

 

Відповідальності за вибух поки що не взяла на себе жодна організація. Отман Абубакар висловив підозру, що терорист належав до ісламістського терористичного угруповання «Боко Харам». «Ми всі розуміємо актуальну тенденцію. Нікого конкретно ми наразі не підозрюємо, проте знаємо, хто зазвичай стоїть за атаками такого кшталту», – заявив він.

 

Угруповання «Боко Харам», назва котрого дослівно означає «західну освіту заборонено», діє на півночі Нігерії з 2009 року. За цей час жертвами атак бойовиків стали 20 тисяч осіб. Ще два мільйони нігерійців змушені були полишити свої домівки через терористичну діяльність угруповання. У 2014 році «Боко Харам» оголосила про створення халіфату на підконтрольній угрупованню території.

21.11.2017