Сайт «Львівводоканалу» став майданчиком для майнінгу криптовалюти.

 

Адміністрація ЛКП «Львівводоканал» звернулась до СБУ з проханням розслідувати факт нелегального втручання у роботу підприємства, внаслідок чого на офіційний сайт підприємства було інстальоване нелегальне програмне забезпечення для майнінгу (виробництва) криптовалюти, розповіла речниця ЛКП Уляна Горбата, передає Zaxid.net.

 

Про виявлення на сайті ЛКП «Львівводоканал» скрипту CoinHive, який найчастіше використовують для нелегального майнінгу криптовалюти Monero, першим повідомило львівське видання Дивись.Інфо. Після цього сайт заблокували на добу, щоб видалити скрипт, додала Уляна Горбата.

 

«Це була несподіванка для нас, працівники відділу ІТ перевірили цю інформацію – і виявилося, що це дійсно так – на сайті «Львівводоканалу» був вбудований код для майнінгу криптовалюти», – сказала вона.

 

Потому сайт відновив роботу вже без шкідливого коду. Скільки часу сайт працював у режимі майнінгу криптовалюти – поки що не встановлено.

 

Керівництво компанії припускає, що скрипт CoinHive вбудували на сайт хакери, зазначила Уляна Горбата. Відтак скерували офіційний лист до керівника управління СБУ у Львівській області Олександра Ткачука з проханням розслідувати обставини несанкціонованого втручання в роботу сайту.

 

Уляна Горбата також запевнила, що через сайт «Львівводоканалу» немає прямого доступу до персональних даних абонентів, тож витік персональної інформації неможливий.

21.11.2017