Бурмистр Добропілля втік "із російським паспортом".

 

Міський голова Добропілля Донецької області, котрого звинуватили в отриманні російського громадянства, не з’являється на робочому місці.

 

Про це сказав секретар міської ради Віктор Древаль у коментарі аґенції Укрінформ.

 

“Згідно із законом про місцеве самоврядування, я два тижні виконував обов'язки міського голови та підписував відповідні документи, оскільки Андрій Аксьонов двічі брав відпустку за свій рахунок – по п`ять днів. З понеділка він не з’являється на робочому місці. Де він перебуває, ми не знаємо, про свою відсутність він нікого не попереджав. Проте, припускаю, що він може хворіти...” – сказав Древаль.

 

Скандал вибухнув після того, коли 16 листопада на брифінгу у Верховній Раді народний депутат Дмитро Лубінець виступив із заявою, що добропільський міський голова Андрій Аксьонов у 2014 році подавав заявку на отримання громадянства Російської Федерації.

 

На підтвердження цього Лубінець надав копію заяви Аксьонова на отримання паспорта РФ. З його слів, бурмистр подавався на громадянство влітку 2014 року в Криму, де звернувся до окупаційної адміністрації. Місцем свого проживання мер Добропілля вказав Севастополь.

 

Народний депутат зазначив, що 5 листопада 2017 року о 06.30 через пункт пропуску “Сеньківка” (Чернігівська область) Аксьонов Андрій Анатолійович виїхав до Російської Федерації. Лубінець наполягає на тому, що мер Добропілля має бути заарештований після повернення.

 

До того, як Андрій Аксьонов став міським головою Добропілля у 2015 році, він обіймав посаду голови селища Новодонецьке, яке підпорядковане міській раді Добропілля. Навесні 2014 року він відкрито підтримував акції сепаратистів, допомагав із організацією і проведенням так званого референдуму.

 

У своїх інтерв'ю Аксьонов стверджував, що зобов'язаний як голова селища підтримувати сепаратистські інтенції мешканців, навіть якщо вони захочуть приєднатися до Гондурасу. Є також відео про незаконний референдум у селищі Новодонецьке, в якому порядкує Аксьонов.

 

У вересні 2017 року на сесії міської ради Добропілля Аксьонов не підтримав пропозиції вшанувати пам'ять загиблих бійців АТО хвилиною мовчання. "Давайте, хвилину мовчання за Одесою зробимо, там же теж діти згоріли", – відрубав він.

 

21.11.2017