Поблизу «Знесіння» відкрили пам’ятний знак Романові Шухевичу.

 

Сьогодні, у День Гідності та Свободи, на місці криївки головного командира УПА Романа Шухевича поблизу парку «Знесіння» відкрили пам’ятний знак, інформує прес-служба Львівської облдержадміністрації.

 

Захід розпочали літургією у церкві Пресвятої Богородиці Володарки України, де помолились за героїв, які віддали життя за Україну.

 

Опісля представники влади, духовенство, громадські діячі та мешканці міста й області взяли участь у відкритті пам’ятного знака на місці криївки головного командира УПА, генерал-хорунжого Романа Шухевича.

 

«Ми йдемо до втілення задумів Романа Шухевича і багатьох поколінь українців – незалежної України, в якій жити добре, затишно, в якій батьки спокійно виховуватимуть своїх дітей. Ми повинні берегти нашу національну гідність і гордість. Підручників з історії України ніколи не писатимуть ні в Москві, ні у будь-якій іншій країні світу. Вони написані тут, кров’ю наших патріотів. Правдиво, такими, якими їх бачать мільйони українців», – сказав у своїй промові голова ЛОДА Олег Синютка.

 

До присутніх також звернулась донька головного командира УПА Марія Шухевич.

 

«Покоління, що брало участь у цих визвольних змаганнях, помалу відходить. Рік за роком їх стає все менше. Але коли їх не стане, хто залишить знаки пам’яті про те, як це все відбувалось? Тому я звертаюсь до молоді: бережіть нашу історію. Наші діди та батьки її творили, і ніхто не має права нам казати, що і як нам далі робити», – наголосила Марія Шухевич.

 

Священики відправили панахиду і освятили пам’ятник. Присутні вшанували пам’ять героїв покладанням квітів.

21.11.2017