Управління розвідки повідомило, що не працює з Шаройком уже 8 років.

 

Головне управління розвідки Міністерства оборони України заперечило інформацію про те, що український журналіст Павло Шаройко, затриманий 25 жовтня в Білорусі за звинуваченням у шпигунстві, є чинним працівником ГУР МОУ.

 

Про це йдеться в заяві, опублікованій на офіційній сторінці управління у відповідь на понеділкові заяви КҐБ Білорусі.

 

"20 листопада ц. р. білоруські засоби масової інформації поширили заяву офіційного представника Комітету державної безпеки Республіки Білорусь щодо причетності українського журналіста Павла Шаройка до створення агентурної мережі та ведення розвідувальної діяльності на території Республіки Білорусь. Також у вказаній заяві зазначено, що Павло Шаройко зізнався, що є співробітником Головного управління розвідки Міністерства оборони України (далі – ГУР МО України). Служба зв’язків з громадськістю ГУР МО України уповноважена заявити, що викладена у зазначеній заяві інформація не відповідає дійсності", – йдеться у повідомленні.

 

Водночас, в управлінні підтвердили, що Шаройко проходив службу у ГУР МОУ – на посаді начальника прес-служби. У 2009 році він звільнився з військової служби за станом здоров’я.

 

У понеділок офіційний представник КҐБ Білорусі Дмитро Побяржин повідомив на брифінґу, що затриманий в Білорусі журналіст "Українського радіо" Павло Шаройко зізнався, ніби він є співробітником кадрового апарату розвідки і працює під прикриттям в званні полковника.

 

Білоруські спецслужби стверджують, що під час проведення слідчих дій отримали "переконливі докази його протиправної діяльності, що завдає шкоди національним інтересам Білорусі".

 

Під час обшуку в Шаройка нібито знайшли копії розвідувальних донесень, спрямованих раніше "в центр".

 

"Зрештою Шаройко визнав, що є співробітником кадрового апарату військової розвідки, що працює під прикриттям, а також своє звання – полковник", – повідомив Побяржин.

 

20.11.2017