У КҐБ заявили, що затриманий журналіст Шаройко зізнався в шпигунстві.

 

Комітет державної безпеки Білорусі повідомив, що затриманий в Білорусі журналіст "Українського радіо" Павло Шаройко зізнався, ніби він є співробітником кадрового апарату розвідки і працює під прикриттям в званні полковника.

 

Про це на брифінґу в Мінську сказав офіційний представник КҐБ Дмитро Побяржин, повідомляє білоруське видання TUT.BY.

 

"Щодо Павла Шаройка порушено кримінальну справу за статтею 358 КК Білорусі – "шпигунство" – і прийнято рішення про застосування запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою", – зазначили в КҐБ.

 

Білоруські спецслужби стверджують, що під час проведення слідчих дій отримали "переконливі докази його протиправної діяльності, що завдає шкоди національним інтересам Білорусі".

 

Під час обшуку в Шаройка нібито знайшли копії розвідувальних донесень, спрямованих раніше "в центр".

 

"Зрештою Шаройко визнав, що є співробітником кадрового апарату військової розвідки, що працює під прикриттям, а також своє звання – полковник. Він також підтвердив, що координацію його розвідувальної діяльність здійснював співробітник Головного управління розвідки Міноборони Ігор Скворцов, який діяв під прикриттям радника посольства України в Білорусі. За діяльність, не сумісну з дипломатичним статусом, Скворцов оголошений персоною нон-ґрата", – зазначив Побяржин.

 

20.11.2017