Працівники філії «Укрзалізниці» вкрали на підприємстві деталей на 600 тис. грн.

 

Працівники управління захисту економіки у Львівській області спільно з працівниками слідчого управління поліції Львівщини припинили діяльність злочинної групи, що викрадала для подальшої реалізації майно однієї із розташованих на Львівщині філій ПАТ «Укрзалізниця». Про це повідомили в ГУ Нацполіції Львівщини.

 

Як встановили правоохоронці, працівники філії систематично викрадали металеві частини і механізми, після чого партіями вивозили їх і реалізовували як брухт чорних та кольорових металів. Оперативники задокументували незаконне заволодіння майном підприємства на суму понад 600 тис. грн.

 

18 листопада, під час викрадення чергової партії деталей завважки понад 20 тонн, було викрито трьох чоловіків, двоє з яких виявились працівниками філії.

 

Їх затримали відповідно до ст. 208 КПК України та повідомили про підозру у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 185 (крадіжка) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання – від трьох до шести років позбавлення волі.

 

Встановлюють інших осіб, причетних до скоєння злочину, а також мережу збуту викраденого майна. Розслідування триває.

20.11.2017