Помер фотохудожник Василь Пилип’юк.

 

Фотохудожник, завідувач кафедри фотомистецтва Київського національного університету культури і мистецтв Василь Пилип`юк помер від інсульту в суботу, 18 листопада, неподалік Рівного, повідомили рідні покійного.

 

Василь Пилип’юк автомобілем повертався з Києва до Львова. Під час зупинки він раптово знепритомнів. Василя Пилип`юка швидка допомога доправила в реанімацію, але врятувати його не вдалося.

 

Учора, 19 листопада, відбувся парастас у галереї ім. Василя Пилип'юка, що на вул. Стецька, 3-а.
Сьогодні, 20 листопада, у храмі Пресвятої Трійці на вул. Тершаківців, 11-а, з 11-ї до 13-ї год. триватиме прощання з фотохудожником. Чин похорону – о 13 год.

 

«Наш татко помер зранку в суботу, 18 листопада, повертаючись з Києва до Львова. Поблизу Рівного стало зле, його госпіталізували з масивною розшарувальною аневризмою грудного відділу аорти до реанімації, де між 6 і 7 ранку він помер», – повідомили рідні фотографа.

 

Василь Пилип`юк – художник Міжнародної федерації фотомистецтва (FIAP) (2007), президент видавничого підприємства «Світло й Тінь», головний редактор журналу «Світло й Тінь», член Національної спілки журналістів України, член президії та правління Національної спілки фотохудожників України, заступник президента Світового об`єднання фотографів українців (С. О. Ф. У. США), професор Львівської національної академії мистецтв.

20.11.2017