Луценко забрав у НАБУ справу щодо тиску на НАЗК.

 

Генеральний прокурор України Юрій Луценко вилучив із підслідності НАБУ кримінальне провадження про втручання в роботу Національної антикорупційної аґенції, передавши його Службі безпеки України.

 

Про це повідомила колишня керівниця департаменту фінансового контролю НАЗК Ганна Соломатіна на своїй сторінці у Facebook. Минулого тижня Соломатіна заявила про фальшування перевірок електронних декларацій головою аґенції Наталією Корчак і звинуватила Адміністрацію Президента в тиску на Антикорупційну аґенцію. 

 

"Ми зв'язалися вчора ввечері з детективами – сподівалися, що це якась помилка. Дарма. Вони кажуть, що весь минулий тиждень возили до САПу (Спеціалізована антикорупційна прокуратура, – Z) клопотання і матеріали. Їм щоразу відмовляли. І потім таке", – поінформувала Соломатіна.

 

Колишня співробітниця НАЗК вважає, що система "нищить маленьких людей", які наважилися говорити правду, і вимагає повернути справу до Антикорупійного бюро. "Ми віримо тільки детективам НАБУ. Нам байдуже, які там стосунки між НАБУ, САП чи НАЗК. Вони – єдині, кому ми віримо. І ми будемо працювати тільки з ними", – зазначила Соломатіна. 

 

Екс-керівниця департаменту фінансового контролю назвала Службу безпеку зацікавленою стороною й повідомила, що викривачі раніше вже зверталися з заявою до СБУ, та їхніми зверненнями злегковажили.

 

Інформацію про зміну підслідності підтвердив і Юрій Луценко. Під час переписки із народним депутатом Мустафою Найємом у Facebook Генпрокурор ствердив, що Соломатіна заявляла про маніпуляції з перевіркою, у тому числі Гізо Улавою, заступником директора НАБУ. "Для уникнення конфлікту інтересів у слідчих діях підлеглих йому детективів САП звернулася до мене щодо зміни підслідності за СБУ.  Я вважаю, що це правильно", – написав Луценко.

 

20.11.2017