Александр Хуг їде на переговори із Захарченком і Плотницьким.

 

Перший заступник голови Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ Александр Хуг 19–25 листопада перебуватиме на Донбасі, де, зокрема, має намір обговорити безпекову ситуацію та перебіг виконання мінських угод із ватажками організацій "ДНР" і "ЛНР" Олександром Захарченком та Ігорем Плотницьким.

 

Про це йдеться у прес-релізі СММ ОБСЄ.

 

Мета візиту – оцінити становище з безпекою вздовж лінії зіткнення, а також дати оцінку об'єктам критичної інфраструктури, які очікують ремонту.

 

"Він також просив зустрічі й готовий обговорити з паном Захарченком та паном Плотницьким ситуацію з безпекою в цьому районі та імплементацію мінських угод, а також перешкоди для моніторингу СММ", – зазначено в повідомленні.

 

Під час візиту Хуг приєднається до спостерігачів СММ ОБСЄ, які перебувають у зоні вздовж лінії зіткнення.

 

На п'ятничному брифінґу в Києві Александр Хуг заявив, що дотримання режиму тиші є критично важливою умовою для прогресу у врегулюванні конфлікту.

 

"Дотримання сторонами режиму припинення вогню не приведе до завершення цього конфлікту, але стійке та безповоротне припинення вогню потенційно створить сприятливі умови для введення інших заходів, про які було узгоджено у Мінську", – сказав представник ОБСЄ, згідно з повідомленням аґенції "Інтерфакс-Україна".

 

Хуг наголосив: якщо не припинити насильство зараз, то це може спричинити "загострення ситуації, що, своєю чергою, призведе до ще більшої кількості жертв серед мирного населення".

 

"Не треба зволікати із зупинкою вогню, бо більшість бойових дій відбувається в житлових районах або у безпосередній близькості від них", – закликав перший заступник голови СММ ОБСЄ.

 

17.11.2017