Велика Британія інкримінує Кремлю гакерські атаки.

З відповідною заявою виступив директор Національного центру з кібербезпеки (National Cyber ​​Security Centre – NCSC) Об’єднаного Королівства Кірен Мартін (Ciaran Martin).

 

                                                            Кірен Мартін

 

«Я можу підтвердити, що Національний центр кібербезпеки протягом 2016 року виявляв атаки російських гакерів, вчинених на британські ЗМІ, підприємства телекомунікаційного та енергетичного сектору», – процитувало британське видання The Telegraph виступ Кірена Мартіна на технологічному саміті в Лондоні в середу, 15 листопада.

 

Мартін запевнив, що NCSC «активно взаємодіє з міжнародними партнерами, промисловістю і громадянським суспільством», щоби відбивати атаки з боку Росії. За його словами, центру за рік роботи вдалося блокувати 10 мільйонів гакерських атак і відреагувати на 590 інцидентів, включно з атакою на Національну службу охорони здоров'я Великої Британії.

 

Нагадаємо, що в понеділок, 13 листопада, на банкеті, влаштованому лорд-мером лондонського Сіті, керівниця британського уряду Тереза Мей закинула президентові Росії Володимирові Путіну, що той веде зухвалу інформаційну війну проти Заходу.

 

«Вона [Росія, – Z] прагне перетворити інформацію на зброю. За допомогою державних засобів масової інформації Росія підкидає фейкові новини й оброблені у фотошопі фотографії, намагаючись посіяти розбіжності на Заході й послабити наші інститути… У мене дуже просте послання для Росії. Ми знаємо, що ви робите. І вам не вдасться домогтися успіху, тому що ви недооцінюєте міцність наших демократій, незмінну привабливість вільних і відкритих суспільств і прихильність західних країн до альянсів, які нас пов'язують», – цитує слова керівниці британського уряду газета The Guardian.

 

Мей також звинуватила російського лідера в анексії українського Криму, розпалюванні конфлікту на сході України, порушенні повітряного простору європейських країн і кіберзлочинах, зокрема у втручанні у вибори в західних країнах і гакерських атаках на німецький Бундестаг і Міністерство оборони Данії.

15.11.2017