Четверо львівських юристів стали суддями Верховного суду України.

 

Четверо львів’ян – троє викладачів юридичного факультету Львівського національного університету ім. І. Франка та один суддя Апеляційного суду Львівської області – ввійшли до оновленого складу Верховного суду України, передає Zaxid.net.

 

Загалом у конкурсі до ВСУ взяли участь 32 львів’янина.

 

Кандидати складали письмовий іспит та виконували практичне завдання. Від Громадської ради доброчесності троє львів’ян отримали рекомендації, один – вето, що, втім, не завадило йому потрапити до ВСУ.

 

Так, до касаційного цивільного суду ввійшов Дмитро Гудима – адвокат, доцент кафедри теорії та філософії права юридичного факультету ЛНУ ім. Івана Франка. У 2015 році балотувався до Львівської міської ради від Блоку Петра Порошенка. На конкурсі до ВСУ набрав 831 бал з 1000 можливих й отримав позитивну характеристику від Громадської ради доброчесності.

 

До Касаційного адміністративного суду ввійшов Володимир Кравчук – професор кафедри цивільного права та процесу юридичного факультету ЛНУ ім. І. Франка, суддя Львівського окружного адімінстративного суду. На конкурсі набрав 718 балів та отримав позитивний відгук від Громадської ради доброчесності.

 

До Касаційного кримінального суду увійшла Наталія Антонюк – адвокатка та доцентка кафедри кримінального права і кримінології юридичного факультету ЛНУ ім. І.Франка. Набрала 823 бали і також отримала схвальну оцінку від Громадської ради доброчесності.

 

Також суддею Касаційного кримінального суду став Станіслав Голубицький – суддя Апеляційного суду Львівської області. На конкурсі він набрав 826 балів. Висновок Громадської ради доброчесності щодо Станіслава Голубицього був негативним через те, що у 2006 році він засудив до довічного ув’язнення Володимира Панасенка як організатора замаху на директора ринку «Шувар» Романа Федишина. У Громадській раді вважають, що це рішення він ухвалив, ґрунтуючись на припущенні, а не на беззаперечних доказах.

 

Окрім того, торік Станіслав Голубицький зменшив з 2 млн грн до 280 тис. грн заставу на вихід із СІЗО колишньому головному військовому комісарові Тернопільської області Володимирові Катинському. Той сплатив заставу й досі перебуває на волі.

 

Вища кваліфікаційна комісія суддів подолала вето Громадської ради доброчесності на кандидатуру Станіслава Голубицького.

15.11.2017