Росія відкинула 90% пропозицій США щодо миротворців на Донбасі.

 

Сполучені Штати Америки та Росія констатували збереження розбіжностей між собою в питанні залагодження конфлікту на Донбасі.

 

Про це йдеться у заяві, поширеній від імені спеціального посланника Державного департаменту США Курта Волкера та радника президента Росії Владіслава Суркова за підсумками їхніх переговорів у Белграді. Комюніке опублікувало посольство Штатів у Росії на своїй офіційній інтернет-сторінці.

 

"Не дивно, що США та Росія притримуються різних концепцій щодо того, як забезпечити мир [на Донбасі], та ми продовжимо роботу для досягнення мети", – йдеться в повідомленні від Волкера та Суркова.

 

"Завжди була потреба поєднати політичні та безпекові заходи, передбачені "Мінськом". Обидві сторони погодилися з тим, що нинішнє обговорення слід осмислити і поміркувати над подальшими шляхами вирішення цього виклику", – цитує американська амбасада.

 

Владіслав Сурков сказав у коментарі російським журналістам, що Росія відхилила майже всі пропозиції Сполучених Штатів щодо спорядження миротворчої місії на Донбас. "Американські друзі передали свої пропозиції до нашого проекту резолюції Радбезу [ООН] – двадцять дев'ять абзаців. Три з них наша делеґація вважає прийнятними. Небагато, звісно. Та все таки три – не нуль. Ліпше, ніж нуль", – сказав Сурков, згідно з повідомленням російської аґенції tass.ru.

 

Радник Путіна зазначив, що сторони, попри розбіжності, "вирішили продовжити роботу зі зближення позицій". "Представники Росії та США солідарні в головному – мінські угоди мають бути втілені. Для цього слід пришвидшити виконання політичних зобов'язань Києва при одночасному зміцненні безпеки у зоні конфлікту", – додав Сурков.

 

14.11.2017