Тереза Мей звинуватила Кремль у використанні інформації як зброї.

Водночас прем’єр-міністр Великої Британії заявила, що Москва недооцінює стійкість західних демократій.

 ​​

 

Заява про те, що президент Росії Володимир Путін намагається використовувати інформацію як зброю, пролунала з вуст Терези Мей під час її спічу ввечері в понеділок, 13 листопада, на банкеті, влаштованому лорд-мером лондонського Сіті. Вона запевнила, що Об’єднане Королівство і його союзники «співпрацюватимуть в боротьбі проти дій Москви, які становлять загрозу міжнародному порядку».

 

«Вона [Росія, – Z] прагне перетворити інформацію на зброю. За допомогою державних засобів масової інформації Росія підкидає фейкові новини і оброблені у фотошопі фотографії, намагаючись посіяти розбіжності на Заході й послабити наші інститути… У мене дуже просте послання для Росії. Ми знаємо, що ви робите. І вам не вдасться домогтися успіху, тому що ви недооцінюєте міцність наших демократій, незмінну привабливість вільних і відкритих суспільств і прихильність західних країн до альянсів, які нас пов'язують», – цитує слова керівниці британського уряду видання The Guardian.

 

Мей також звинуватила російського лідера в анексії українського Криму, розпалюванні конфлікту на сході України, порушенні повітряного простору європейських країн і кіберзлочинах, зокрема у втручанні у вибори в західних країнах і гакерських атаках на німецький Бундестаг і Міністерство оборони Данії.

 

Водночас Тереза Мей висловила сподівання, що Росія отямиться й обере «інший шлях». «Але поки вона цього не зробила, ми діятимемо спільно, щоб захистити наші інтереси і світовий порядок, від якого ці інтереси залежать», – запевнила вона.

14.11.2017