На сором "бляхам": Обсяги митного оформлення вживаних авто зросли вшестеро.

 

За 10 місяців 2017 року на митну територію України імпортували 56 тисяч вживаних транспортних засобів, сплативши з імпорту 4,3 млрд грн.

 

Про це повідомляє Державна фіскальна служба України.

 

За січень-жовтень 2017 року обсяги митного оформлення вживаних автомобілів зросли вшестеро. Якщо раніше за місяць ввозили біля 1 тисячі користованих машин, то цього року – майже 6 тисяч щомісячно, а у жовтні – понад 7 тисяч.

 

ДФСУ пояснює, що такому зростанню посприяли зміни до Податкового кодексу, котрі знизили ставки акцизного податку на легкові автомобілі, котрі були у використанні, в 10-20 разів. "Це сприяло зменшенню загального податкового навантаження, яке на сьогодні становить приблизно 35-40% щодо вартості автомобіля. До набрання чинності закону акцизний податок був настільки великий, що податкове навантаження на вживаний транспортний засіб сягало 90% – майже стільки, скільки коштував цей автомобіль", – прокоментували в службі.

 

Користовані авто сягають у загальному імпорті майже половини – загалом за ці 10 місяців в Україну ввезли 123 тисячі автомобілів.

 

13.11.2017