Держвиконавця засуджено до 5 років ув’язнення за хабар.

 

Галицький районний суд Львова визнав винним в отриманні хабара державного виконавця з Личаківського відділу ДВС Василя Довгополого. Чоловік вимагав хабар за закриття виконавчих проваджень щодо демонтажу металопластикової обшивки балкону в одній із квартир старого триповерхового будинку у Львові, інформують Наші гроші з посиланням на Єдиний реєстр судових рішень.

 

34-річному Василю Довгополому, який у 2013 році працював старшим державним виконавцем Личаківського відділу ДВС, інкримінували вчинення злочину за ч. 4 ст. 368 КК (одержання неправомірної вигоди службовою особою, поєднане з вимаганням – у тогочасній редакції).

 

Спочатку, 7 серпня 2013 року, Василь Довгополий вимагав 8000 грн, 8 серпня розмір хабара впав до 3500 грн, але й цю суму сім’ї було важко зібрати.

 

27 серпня 2013 року держвиконавець повідомив, що йому треба передати 3200 грн, інакше він розпочне примусове виконання рішення суду та накладе арешт на майно всіх членів сім’ї.

 

Хабар посадовець мав отримати міченими банкнотами у службовому кабінеті, але відіслав людину, яка принесла гроші, на автостоянку до машини, в котрій їх треба було залишити.

 

Весь процес передачі хабара, зокрема і спілкування з Василем Довгополим у його кабінеті, був зафіксований прихованою відеокамерою.

 

На суді виконавець своєї вини не визнав. Згідно з його поясненнями, 3200 грн треба було сплатити як штрафи. Як гроші опинилися у машині, він не знав, оскільки ключі були у його колеги, якого він попросив закрити автомобіль.

 

Суд визнав Василя Довгополого винним і призначив йому покарання – 5 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

 

На вирок може бути подано апеляційну скаргу протягом 30 діб з моменту його проголошення.

13.11.2017