Колишній лідер руху за незалежність Шотландії працюватиме на Russia Today.

Мовиться про Алекса Салмонда – екс-лідера сецесійної Шотландської національної партії і колишнього першого міністра Шотландії.

 

 

Алекс Салмонд (Alex Salmond) запускає ток-шоу на російському телеканалі RT, який фінансує Кремль. Називатиметься телепрограма просто: «Шоу Алекса Салмонда» (The Alex Salmond Show). За словами Салмонда, на ток-шоу запрошуватимуть політиків, бізнесменів та зірок шоу-бізнесу. Шоу продюсуватиме компаніяSlainte Media, заснована Салмондом спільно з іншим політиком з його партії – Тасміном Ахмед-Шейхом.

 

Нагадаємо, що Салмонд очолював партію і шотландський уряд аж до референдуму 2014 року, на якому більшість виборців проголосувала проти незалежності Шотландії.

 

«Було б дивно, якби я заявив, що, пішовши з парламенту, відмовляюся створювати власне шоу за допомогою моєї власної компанії, яка перебуває під моїм повним редакційним контролем, тому що воно буде транслюватися на RT. А якщо з'ясується, що це кремлівська пропаганда, тоді мене можна буде в чомусь звинувачувати, але чому б спочатку не подивитися саме шоу?» – так пояснив Салмонд у коментарі для радіо ВВС свій намір працювати на російському пропагандистському телеканалі.

 

Ток-шоу Салмонда транслюватимуть в Об’єднаному Королівстві щочетверга після 16 листопада. RT в Британії входить в загальнодоступний безкоштовний пакет телеканалів Freeview.

 

Рішення Салмонда співпрацювати з RT вже скритикували не лише його політичні опоненти, а й колишні соратники. Приміром, його наступниця на посаді у партії й уряді Нікола Стерджен (Nicola Sturgeon) сказала так: «Я впевнена, що дивитися шоу Алекса буде цікаво, проте той канал я б обирати не стала. Звичайно, Алекс тепер не виборний політик, він вільний робити все, що йому заманеться. Але якби він запитав моєї поради, я б запропонувала йому пошукати інший телеканал для трансляції його захопливого (в чому я не сумніваюся) шоу».

10.11.2017