Суд визнав померлим еколога, який зник під час обвалу в Грибовичах.

 

17 жовтня Личаківський районний суд Львова визнав померлим еколога, якого вважали зниклим безвісти на Грибовицькому сміттєзвалищі, пишуть Варіанти.

 

«Згідно з повідомленням про нещасний випадок від 31 травня 2016 року, складеним ЛКП «Збиранка», 30 травня 2016 року на території полігону ТВП ЛКП «Збиранка» в с. Грибовичі Жовківського району Львівської області стався нещасний випадок, потерпілим від якого є ОСОБА_4, який є працівником ЛКП «Збиранка» та займає посаду інженера з охорони навколишнього природного середовища. Зникнення ОСОБА_4 можливе в момент зсуву сміття», – ідеться в рішенні суду.

 

У січні 2017 року ГУ Держпраці у Львівській області затвердило акт проведення спеціального розслідування нещасного випадку, згідно з яким «комісія дійшла висновку, що еколог зник на території полігону в робочий час при виконанні своїх посадових обов'язків внаслідок обвалу частини схилу тіла сміттєзвалища, що стався внаслідок скиду працівниками ДСНС великої кількості води в місці займання нестійкого тіла, що спричинило неконтрольований зсув сміттєзвалища».

 

Пошуки зниклого еколога тривали до 23 липня, проте виявились безрезультатними.

 

30 травня 2016 року на Грибовицькому сміттєзвалищі стався обвал, внаслідок якого загинули троє рятувальників, які гасили пожежу на полігоні. Їхні тіла виявили, а еколога ЛКП «Збиранка» так і не знайшли.

09.11.2017