Міська і сільська рада домовились про поділ земель під індустріальним парком.

 

Львівська міська рада домовилась зі сільською радою Рясне-Руського про поділ спірних земель, повідомив міський голова Львова Андрій Садовий, передає ЛП.

 

Ідеться про кількасот гектарів, зокрема про ті, що їх місто продало під індустріальний парк.

 

За словами Андрія Садового, питання розподілу земель між Львовом і Рясне-Руським сесія Львівської міськради розглядатиме 16 листопада.

 

«Місто Львів і Рясне-Руське більш як 25 років не мають погоджених меж. Це є тема дискусій, спекуляцій. Рішення буде у порядку денному на сесії міської ради 16 листопада», – сказав він.

 

Площа спірних земель, за даними міського голови Львова, становить 200-500 гектарів.

 

Як саме розподілять спірну землю, наразі у міськраді не коментують.

 

«Є історичне землеволодіння тими чи іншими землями. Фактично, ми вирішили підняти історію і врахувати це в реаліях сьогодення, щоб ми не заважали одне одному. Люди, які живуть у Рясне-Руському, надалі користуватимуться землею, як було до цього. А львівські підприємства, які працюють на тій землі, матимуть змогу нормально працювати. У нас є великий індустріальний парк, і щодо нього були дискусії серед мешканців села. Ми сіли разом з депутатами Рясне-Руської сільської ради, з працівниками міської ради і разом подивилися, яким чином врегулювати це питання», – сказав Андрій Садовий.

 

Своєю чергою, сільська голова Рясне-Руського Емілія Смокоровська анонсувала, що і сільські депутати незабаром погодять поділ землі.

 

«Звичайно, що питання ще буде розглядати територіальна громада. Будуть працювати фахівці. Чи це буде заміна земельних ділянок, чи інша річ – ми вже тоді будемо розмовляти», – сказала Емілія Смокоровська.

 

Відтак на сесію 16 листопада міським депутатам Львова підготують проект рішення про затвердження меж між селом Рясне-Руське і Львовом, опісля таке ж рішення мають проголосувати сільські обранці Рясне-Руського. Далі справа за Львівською обласною радою та за народними депутатами України.

 

Львів виділив під індустріальний парк, що його хоче звести нідерландська компанія, понад 20 га землі. Проте мешканці села раніше заявили про свої права на цю землю і заблокували будівництво.

08.11.2017