У Росії створять політичний канал для дітей.

Уряд має намір надати на це субсидію державному інформаційному агентству «ІТАР-ТАСС».

 

 

Пропозиція про надання  «ІТАР-ТАСС» додаткових субсидій на 210 мільйонів рублів міститься в опублікованих поправках до проекту бюджету на 2018-2020 роки, підготовлених урядом до другого читання документа. Фінансування розподілено на рівні частини – по 70 мільйонів рублів щорічно.

Відповідно до опису, субсидії будуть спрямовані на «фінансове забезпечення створення і організаційно-технічний супровід спеціалізованого каналу суспільно-політичної спрямованості, орієнтованого на дітей віком 8-16 років». Про це повідомив інформаційний портал РБК. Назви для каналу поки що не вигадали.


«Проект, який буде запущено 2018 року, реалізовуватиметься в координації з Міністерством освіти та науки Росії. Під створенням спеціалізованого каналу суспільно-політичної спрямованості мається на увазі дитяча інформаційна стрічка. Уже наступного року буде створено спеціальну дитячу редакцію. Її завдання – збір найцікавіших і найважливіших російських і світових новин для школярів», – розповів керівник департаменту корпоративних комунікацій «ІТАР-ТАСС» Дмитро Перцев. За його словами, для нового проекту планують «створення технологічної платформи».

Відомо, що для здобуття необхідних сум у федеральному бюджеті Росії кошти будуть перерозподілені зі запланованих у підрозділі «Вища освіта» розділу «Освіта», зокрема зі статті витрат «Надання субсидій бюджетним, автономним установам й іншим некомерційним організаціям».

07.11.2017