Суд звільнив з-під варти учасника штурму ОДА часів "русской вєсни".

 

Київський суд Харкова після трьох з половиною років утримання під вартою звільнив з-за ґрат Сергія Юдаєва, звинуваченого у захопленні будівлі Харківської ОДА у квітні 2014 року.

 

Про це повідомляє прес-служба суду.

 

Суддя проголосив вирок, згідно з котрим Юдаєва визнано винним у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ст. ст. 294 ч.1, 296 ч.3 КК України – організація масових заворушень, хуліганство проти представника влади. За сукупністю злочинів йому призначили максимальне покарання, передбачене ККУ, – 8 років позбавлення волі.

 

У вироку зазначено, що до терміну відбування покарання Юдаєву, зокрема, зарахували період з 8 квітня 2014 року (момент фактичного затримання) до 20 червня 2017 року (нова редакція ККУ), із розрахунку 1 день попереднього ув'язнення за 2 дні позбавлення волі. "Таким чином, на день проголошення вироку Юдаєв С.О. фактично відбув більше 3 років позбавлення волі, які зараховані судом на підставі так званого «закону Савченко», як 6 років 6 місяців відбутого покарання", – підрахували у суді.

 

Під час засідання Юдаєв попросив застосувати до нього закон "Про амністію", адже він має неповнолітню дитину та відбув понад половину призначеного покарання. Його звільнили з зали суду як особу, до якої застосований Закон України «Про амністію 2016», повідомили в прес-службі суду.

 

Натомість іще троє осіб – Сергій Гапонов, Олег Крутов і Денис Левченко, звинувачених в масових заворушеннях у рамках цієї ж справи, отримали умовне покарання – п'ять років в'язниці з іспитовим терміном на три роки, повідомило видання "Медіапорт".

 

07.11.2017