Луганськ залишився без водопостачання.

 

У понеділок, 6 листопада, ТОВ "Луганське енергетичне об'єднання" (ЛЕО) здійснило знеструмлення Петрівської насосної станції (Петрівський водозабір) Попаснянського водоканалу, яка забезпечує водою мешканців неконтрольованої державною владою території Луганської області, зокрема Луганська.

 

Про це повідомляє DW з покликом на генерального директора "Луганського енергетичного об'єднання" Володимира Грицая.

 

Причиною знеструмлення є борг водоканалу перед ЛЕО, який станом на 6 листопада сягав майже 157 мільйонів гривень. Заборгованість постійно зростає. При цьому борг сформувався саме через несплату з боку споживачів, що мешкають на контрольованій рухом "ЛНР" території, бо 90% води, що добуває водоканал, постачають на неконтрольовану територію.

 

Зі слів Грицая, великі борги перед ЛЕО за спожиту електроенергію мають також, зокрема, Алчевський металургійний комбінат, підприємства групи ДТЕК, а також низка державних підприємств, які працюють у Луганській області. Натомість борг самого ЛЕО перед держпідприємством "Енергоринок" через несплату його клієнтами отриманих послуг становить понад 5 мільярдів гривень.

 

Грицай зазначив, що вирішити проблему глибокої господарської кризи підприємства не допомагають ані звернення до Президента та прем'єр-міністра України, ані до керівників профільних міністерств та відомств.

 

ТОВ "Луганське енергетичне об'єднання" входить до холдингу "Енергетичний стандарт", який належить бізнесмену Костянтинові Григоришину.

 

07.11.2017