Андрій Садовий розповів про зустріч з Вітольдом Ващиковським.

 

Міський голова Львова Андрій Садовий на своїй сторінці в мережі Facebook розповів, що учора, 5 листопада, мав зустріч з міністром МЗС Польщі Вітольдом Ващиковським, який перебував з візитом у Львові.

 

«5 листопада спільно з представниками МЗС України та народним депутатом Іриною Подоляк брав участь у формальному ланчі з польською делегацією, яку очолював міністр закордонних справ Польщі п. Ващиковський. Після телефонних консультацій з главою МЗС України п. Клімкіним, директором УІНП п. В’ятровичем доніс до польської сторони позицію України щодо ключових питань. Зробив все можливе, аби донести думку: у нас є спільна загроза і це – агресія Росії. Будь-які спроби розкрити рани українсько-польської ворожнечі є згубними для обидвох народів. Доведено історією», – написав Андрій Садовий.

 

Він додав, що після зустрічі поінформував міністра Павла Клімкіна про її перебіг.

 

«Інцидент в музеї «Тюрма на Лонцького» відбувся після нашої зустрічі. Наші польські партнери часто закликають нас подивитись на нашу складну історію об'єктивно, без стереотипів. Такий шанс був у польської делегації в Музеї жертв окупаційних режимів у Львові», – додав міський голова Львова.

06.11.2017