60 старих балконів чекають на реставрацію.

 

Станом на початок листопада в управління охорони істориного середовища Львівської міськради надійшло близько 60 заяв від мешканців щодо ремонтну балконів, розповіла Лілія Онищенко, керівник управління, інформує прес-служба ЛМР.

 

«Серед мешканців набуває популярності програма реставрації балконів. Станом на зараз ми вже маємо близько 60 заяв. Однак наступного року ми насамперед будемо надавати перевагу тим будинкам, де є створено ОСББ, оскільки для реставрації балкона потрібна згода власників квартири. Це досить складно отримати, бо згода мешканця має бути нотаріально завірена. А мешканці не завжди хочуть таку згоду надати. Тому з ОСББ легше працювати. До прикладу, ОСББ «Левинське» на вул. Менцинського, 2, має всі шанси наступного року отримати якісно відреставровані балкони. Також на Левицького, 15, маємо ОСББ», – розповідає Лілія Онищенко.

 

Однак, за словами Лілії Онищенко, на сьогодні є дві проблеми у реставрації балконів. Перша – дуже мало підрядників, які можуть робити ці роботи.

 

«Кожна реставраційна фірма, яка має ліцензію, скаржиться на те, що їхні працівники виїздять за кордон. Адже заробітна плата в реставрації, як і в будівництві, є низькою. Така проблема у нас на всіх об’єктах. Якщо так буде далі, то за якийсь час ми не будемо мати людей, які зможуть реставрувати історичні об’єкти.

 

«І друга проблема – в середині року змінилася процедура щодо ліцензування, тобто фірми, які мали ліцензії тільки на пам’ятки місцевого значення, тепер її втрачають», – додала посадовець.

06.11.2017