26 осіб загинуло внаслідок стрілянини в церкві Техасу.

Чоловіка, котрий влаштував стрілянину, за повідомленням поліції, згодом виявили застреленим у власному автомобілі.

 

 

Жахливий інцидент стався в неділю, 5 листопада, в Першій баптистській церкві в американському місті Сазерленд-Спрінґсі, що на півдні Техасу.  Відомо, що на момент трагедії в будівлі перебувало близько півсотні осіб.

 

Уже відомо, що стрілянину в церкві влаштував 26-річний Девін Патрік Келлі (Devin Patrick Kelley). Вбраний у все чорне, в бронежилеті і з штурмовою гвинтівкою, він увірвався в будівлю церкви об 11.30 за місцевим часом і розпочав стрілянину. Про це повідомляє телеканал CBS News з покликом на джерела в поліції Техасу.

 

За словами губернатора Техасу Ґреґа Еббота (Greg Abbott), загинуло 26 осіб. Жертвами нападу стали парафіяни церкви у віці від п'яти до 72 років. За уточненими даними, 25 осіб померли на місці, ще один – дорогою до шпиталю. Місцева влада також повідомили про два десятки поранених.

 

Як зазначив комісар поліції округу Вілсон Альберт Геймза-молодший, після стрілянини один з місцевих мешканців зі зброєю в руках кинувся наздоганяти стрільця, котрий після злочину повертався до свого автомобіля. Досі немає точної інформації: Девіна Патріка застрелила поліція, він наклав на себе руки чи його застрелив один з озброєних громадян.

 

На місці події працюють аґенти Федерального бюро розслідувань, техаські рейнджери і працівники поліції. Вони перекрили доступ до церкви.

 

Про мотиви стрільця поки що не було жодних повідомлень. Правоохоронці не схильні розглядати інцидент як теракт.

 

Відомо, що Девін Патрік з 2010 до 2014 року служив у ВПС США. Він був з ганьбою звільнений з військової служби за рішенням військового трибуналу. У будинку, де він мешкав, триває обшук.

06.11.2017