Військова прокуратура затримала керівника частини, котрий проґавив атаку "рейдерів".

 

Після спроби захоплення військового об'єкта в Одесі затримали виконувача обов’язків начальника частини, а також службовця, який під час чергування не виконав своїх обов’язків і не застосував зброї.

 

Про це повідомив на прес-конференції військовий прокурор Анатолій Матіос, повідомляє "Громадське".

 

"Учора був затриманий тимчасово виконувач обов'язків начальника частини, який нічого не зробив, аби протидіяти цим особам. Пред'явлено підозру щодо невиконання обов'язків", – повідомив Матіос.

 

Також затримано чергового, який ніяких дій не вжив. "Чатовий прийшов без зброї, робив дії, які соромлять українську армію. Чатовий мав попередити "стій назад", а потім застосувати зброю. Він мав стріляти на ураження", – розповів прокурор.

 

Матіос зазначив, що жодних дій не вживалося, аби припинити це будівництво. "На місці був капітан військової частини, котрий був напідпитку, йому загрожує адмінарешт – 10 діб гауптвахти", – сказав Матіос.

 

Санкція статті для чатового – до семи років; для командира, який вчинив службову недбалість, – до п’яти років; вони зараз затримані, суд Одеси обиратиме їм запобіжний захід.

 

Зі слів Матіоса, одеський прокурор має перевірити законність рішення про забудову об'єкта поруч із військовою частиною.

 

Нагадаємо, в Одесі вранці 29 жовтня кількадесят осіб здійснили захоплення частини території військового об'єкта, який є власністю Міністерства оборони України. Поліція Одещини спростувала заяву ЗСУ про захоплення військового об’єкта, ствердивши, що будівельники мали дозвіл міської ради на забудову.

 

01.11.2017