Львів'яни вшанували пам’ять українських воїнів.

 

Сьогодні, 1 листопада, у межах відзначення 99-ї річниці утворення Західноукраїнської Народної Республіки на Личаківському кладовищі вшановували пам'ять українських січових стрільців, вояків УГА, а також військових, які загинули в АТО, інформує ЛОДА.

 

Учасники урочистостей поклали квіти до Меморіалу воїнам УГА на Личаківському кладовищі та запалили лампадки на могилі президента Національної ради ЗУНР Євгена Петрушевича. Вшанували також новітніх Героїв, які загинули в зоні АТО. Опісля відбулося громадське віче.

 

«Сьогодні ми віддаємо шану загиблим борцям за волю України та подвигам творців ЗУНР. Як 99 років тому, так і зараз наш народ мужньо виборює волю та незалежність держави. Тому потрібно пам’ятати два уроки: плече до плеча українець разом з українцем, і, друге, що ми переможемо тоді, коли цивілізований світ буде на нашій стороні, буде розуміти, що українці захищають не лише свою державу, а й усю Європу від агресора. Велика місія, яку започаткували січові стрільці 99 років тому, здійсниться, і у 21 ст. Україна постане як вільна незалежна держава із сильною армією і міцним об’єднаним народом», — зазначив голова Львівської ОДА Олег Синютка.

 

Також сьогодні в центральній частині Львова відбудеться квест «ЗУНР», покладання квітів до Меморіалі українських січових стрільців на Янівському кладовищі, опісля – мистецька частина «Стрілецький співаник» на площі біля Львівського національного академічного театру опери та балету імені Соломії Крушельницької.

01.11.2017