Попередні результати виборів у 8 ОТГ області.

 

Учора, 29 жовтня, відбулися перші вибори у восьми об’єднаних територіальних громадах Івано-Франківської області.

 

Обрано голів і депутатський корпус у Дзвиняцькій сільській ОТГ (Богородчанський район), Рожнівській сільській і Яблунівській селищній ОТГ (Косівський район), Переріслянській сільській і Ланчинській селищній ОТГ (Надвірнянський район), Заболотівській селищній ОТГ (Снятинський ройон), Ямницькій сільській ОТГ (Тисменицький район) і Брошнів-Осадській селищній ОТГ (Рожнятівський район). 

 

За словами регіонального консультанта з юридичних питань (проект «ПУЛЬС», який впроваджує Асоціація міст України за підтримки USAID) Марії Баран, в області на вибори прийшли та проголосували за голів ОТГ і депутатів місцевих рад 47,8% виборців, передає Галичина.

 

Найнижча явка виборців була в Яблунівській селищній ОТГ– 31,22%, а найвища – у Ямницькій сільській ОТГ – 68,04%. Марія Баран зазначила, що основною проблемою на виборах залишається видача виборцям бюлетенів без пред’явлення паспорта. 

 

Також експерт поінформувала, що за попередніми результатами виборів в Івано-Франківській області головами ОТГ обрані: Сергій Радиш у Рожнівській ОТГ, Зеновій Томащук у Яблунівській ОТГ, Володимир Попович у Ланчинській ОТГ, Іван Мельник у Переріслянській ОТГ, Назарій Іванів у Брошнів-Осадській ОТГ, Роман Крутий у Ямницькій ОТГ, Микола Волочій у Дзвиняцькій ОТГ та Іван Танюк у Заболотівській ОТГ. 

 

Майбутні очільники Заболотівської і Дзвиняцької об’єднаних громад – Іван Танюк і Микола Волочій – займали посади голів центрів ОТГ, які ініціювали процес об’єднання та супроводжували створення своїх громад.

30.10.2017