Міськрада не повертатиме грошей Ігорю Чуркіну, а віддасть їх колишнім працівникам ЛАЗу.

 

Сьогодні, 26 жовтня, під час засідання сесії Львівської міської ради депутати скасували меморандум про співпрацю між ТзОВ «Оптимум Фактор» і ЛКП АТП-1, що передбачав згоду міськради повернути борг у понад 19,5 млн грн за автобуси, які АТП-1 придбало у ЛАЗу напередодні «Євро-2012», передає Гал-Інфо

 

«На минулій сесії ми проголосували за меморандум, який дав можливість розв'язати проблеми низки комунальних підприємств. Впродовж останнього часу ми отримали інформацію про заборгованість перед працівниками ЛАЗу, яка не є задокументованою. Це серйозний аргумент, який вносить корективи.

 

Цікаво прослідкувати до кінця, хто є власниками всіх цих компаній. Була команда не підписувати меморандуму, і він чинності не набув. Ми маємо борг за 30 автобусів, ми грошей не заплатили. Кошти мають піти на зарплату львів'янам, які зараз вже, на жаль, там не працюють», – сказав міський голова Львова Андрій Садовий.

 

Також депутати пропонують провести інвентаризацію вільних від забудови земельних ділянок на території ЛАЗу.

 

Представник трудового колективу ЛАЗу Оксана Захаркіна попросила депутатів «проголосувати та повернути зарплату працівникам, які на неї чекають вже п'ять років». Як повідомляв Z, колишні працівники заводу нині пікетували сесію.

 

Андрій Садовий відповів, що депутати звертатимуться з цим питанням у правоохоронні органи.

 

Власником ЛАЗу був російський бізнесмен Ігор Чуркін, при якому підприємство фактично довели до банкрутства. ТзОВ «Оптимум Фактор», за інформацією депутатів, належить дружині Ігоря Чуркіна.

26.10.2017