«Лабораторія Касперського» визнала, що скопіювала секретний документ спецслужби США.

 

Повідомлення про це з'явилося на блозі «Лабораторії», де пояснюють, що файл отримано випадково, в процесі стандартної процедури завантаження досліджуваних вірусів з комп'ютерів користувачів. 

 

Євґеній Касперський, засновник «Лабораторії Касперського»

 

Блог «Лабораторія Касперського» публікується 21 мовою, але в російській версії цього повідомлення нема.

 

До нинішньої публікації компанія Касперського заперечувала будь-які порушення при використанні антивірусу на території США.

 

Нині «Лабораторія Касперського» повідомила, що у жовтні 2017 року її співробітники провели глибинний аналіз своїх телеметричних журналів у зв'язку з описаними американськими медіами інцидентами (американські видання з посиланням на неназвані джерела розповіли, що «Лабораторія Касперського» скопіювала секретні документи з комп'ютера співробітника Агентства Національної Бепеки США; як виявилось, про це дізналася ізраїльська розвідка, коли її хакери проникли у внутрішню мережу антивірусної компанії). Аналіз виявив, що такий випадок трапився єдиний раз і про нього було відомо керівництву.

 

У 2014 році аналітики повідомили йому, що завантажили дані хакерів Equation Group, але виявилося, що серед них є зазіповані (7zip) секретні документи АНБ. Пізніше «Лабораторія Касперського» стверджувала, що АНБ використовувала хакерів в своїх цілях.

 

Інформагентство Associated Press вирішило уточнити деякі деталі, але на пряме запитання, чи повідомляла «Лабораторія Касперського» АНБ про отримання секретних документів, Касперський відповів: "Я боюсь, що не зможу відповісти на це питання".

 

Держорганам США заборонено купувати програми «Лабораторії Касперського».

 

 

 

25.10.2017