Касперський програв суд проти уряду США.

Таким чином його програмне забезпечення залишається забороненим для використання в американських урядових установах.

 

                                             Євген Касперський

 

Вашингтонський федеральний суд відхилив обидва позови «Лабораторії Касперського», яка вимагала оголосити таким, що суперечить Конституції, торішній американський закон про видалення софту російської компанії з інформаційних систем і комп'ютерів всіх відомств адміністрації США. Про це повідомило американське видання Washington Technology.

 

Заходи проти продукції Касперського було вжито з побоювання, що вона може використовуватися в інтересах російських розвідувальних служб, яким його компанія не може відмовити згідно з законодавством РФ.

 

У позовній заяві зазначалося, що внаслідок американської заборони на програмне забезпечення Касперського компанія зазнає збитків. Федеральна суддя Колін Коллар-Котеллі (Colleen Kollar-Kotelly) погодилася в своєму 55-сторінковому рішенні, що «захисні заходи» американського уряду і Конгресу цілком можуть мати для когось небажані наслідки. Суддя, однак, зауважила, що «це не робить їх такими, що суперечать Конституції». Коллар-Котеллі заявила в своєму рішенні, що заходів проти компанії Касперського було вжито не для того, щоб покарати розробників, а для того, щоб запобігти «евентуальній загрозі кібербезпеці нашої країни».

 

Окрім того, суддя вказала, що ці заходи мали незначні наслідки, а саме «позбавили велику багатонаціональну корпорацію лише одного невеликого джерела доходу». За даними ж самої лабораторії, 2016 року федеральний уряд США заплатив їй за ліцензії менше 54 тисяч доларів.

 

Представники «Лабораторії Касперського» заявили про своє незадоволення оголошеним вердиктом і пообіцяли, що «енергійно реалізуватимуть своє право на апеляцію». Вони вчергове відкинули звинувачення в тому, що займаються кібершпигунством для російської влади.

01.06.2018