Команда Go To-U отримає 95 тис. євро на розвиток мережі зарядних станцій для електрокарів.

 

Львівська команда Go To-U отримає 95 тис. євро в рамках міжнародного конкурсу ClimateLaunchpad, що цьогоріч проходив на Кіпрі, передає Zaxid.net.

 

Команда отримає фінансову підтримку на вдосконалення мобільної мережі зарядних станцій для електромобілів.

 

У конкурсі взяли участь понад 100 команд, представники України ввійшли у 10 найкращих, яких запросять на акселераційну програму, після цього команда отримає фінансову підтримку протягом 18 місяців.

 

Додаток Go To-U дає можливість переглянути на карті розташування зарядок, вибрати зарядку і зарезервувати час, переглянути відгуки та наявність додаткових послуг на місці установки зарядки. Зарядний пристрій включиться тільки для користувача, який його зарезервував та в обраний час. Крім цього, користувач матиме можливість забронювати та оплатити послуги партнерів, у яких встановлена зарядка, наприклад готелі чи ресторани. Команда планує розширювати мережу заправок біля закладів інфраструктури; для бізнесу вартість електроенергії, витраченої на зарядку, абсолютно не відчутна.

 

«Створюючи платформу з зарядними пристроями Go To-U, ми хочемо максимально швидко збільшити кількість електромобілів. Адже вони чудово впливають на довкілля, зменшуючи забруднення повітря та забруднення звуку», - розповіла Лєна Артеменко, представниця команди Go To-U та співзасновниця Tesla Club Ukraine.

 

Зараз до мережі Go To-U входять понад сто зарядних станцій для електрокарів в Україні.

 

Мета програми ClimateLaunchpad – швидке перетворення бізнес-ідей в сфері чистих технологій та кліматичних інновацій на динамічні компанії, що створюють низьковуглецеве, дружнє до довкілля майбутнє. ClimateLaunchpad залучає ідеї з усієї Європи і допомагає перетворювати зелені проекти в еко-стартапи та глобальні бізнеси. У 2016 році Україна долучилася до ClimateLaunchpad, ставши 30-ю країною – учасницею цієї програми.

20.10.2017