Наступного року випускники коледжів і ПТУ складатимуть ЗНО.

 

Випускники професійних технічних училищ та коледжів у 2018 році складатимуть зовнішнє незалежне оцінювання, повідомила директор Львівського регіонального центру оцінювання якості освіти Лариса Середяк, передає ЛП.

 

«У 2018 році вперше ДПА з української мови у формі ЗНО складатимуть випускники коледжів 1–2 рівня акредитації і випускники профтехнічних училищ. Тих дітей, які йшли зі школи після 9-го класу, щоб оминути ЗНО, – воно їх наздогнало. Бо цього року буде українська мова, наступного – математика та історія України, а вже у 2020 році будуть всі три предмети як оцінки атестату для студентів коледжів і професійних технічних навчальних закладів», – зазначила Лариса Середяк.

 

Вона також додала, що наступного року не буде тестів з російської мови.

 

«Сьогодні ми вже маємо всі основні накази Міносвіти до проведення ЗНО у 2018 році. У 2018 році випускники для отримання атестату у формі ЗНО здаватимуть три предмети як державну підсумкову атестацію. Минулого року це було вперше, цього року ця практика продовжується. Цими предметами є українська мова, математика або історія України і третій предмет – на вибір самого учня. Максимально можна буде здати 4 предмети з пропонованих 11-ти. Цього року немає російської мови. Всі решта предметів є», – розповіла вона.

 

Тестові зошити традиційно будуть перекладені шістьма мовами, зокрема російською.

18.10.2017