РФ висунула звинувачення українським прикордонникам.

 

Двом військовослужбовцям Державної прикордонної служби, викраденим із території України 3 жовтня, висунули звинувачення в незаконному перетині російського кордону.

 

Про це повідомляє агенція "Інтерфакс" з покликом на прес-службу ФСБ Росії.

 

"Затриманим 3 жовтня 2017 року за порушення кордону з України до Російської Федерації військовослужбовцям Державної прикордонної служби України в рамках раніше порушеної кримінальної справи за ч.3 ст.322 КК РФ (незаконний перетин держкордону РФ) висунуто обвинувачення", – зазначили в центрі громадських зв'язків.

 

Як писав Z, 3 жовтня двоє співробітників ДПСУ на Сумщині зникли неподалік від кордону з РФ. Пізніше РФ офіційно підтвердили затримання двох українських прикордонників.

 

Україна ініціювала прикордонно-представницьку зустріч стосовно долі затриманих – Росія надіслала парламентера на цю зустріч, але він відмовився відповідати на запитання.

 

Помічник голови Держприкордонслужби України Олег Слободян заявив, що чоловіків могли викрасти. "Згідно з оперативною інформацією, в РФ проти українських прикордонників уже відбувся суд. При цьому розгляд відбувався за двома статтями: щодо незаконного перетину кордону та злісної непокори співробітникам правоохоронного органу. Рішення суду – утримання два місяці під вартою. Ці обставини наводять на думку про те, що наших військовослужбовців захопили силою", – припускав Слободян.

 

Голова ДПСУ Петро Цигикал інформував, що на місці зникнення виявили дві засідки, де могли сидіти російські спецслужби. Цигикал вважає, що в такий спосіб Росія мститься за двох своїх "феесбістів", затриманих влітку з човном на українському березі, на Херсонщині.

 

12.10.2017