Пропагандистську рекламу Кремля виявлено і на Google.

Йдеться про контекстну рекламу AdWords на платформах Youtube, Gmail і самого пошуковика під час виборів президента США 2016 року.

 

 

Свідчення того, що з Росії були оплачені рекламні пости політичного змісту під час недавніх президентських виборів у США, були виявлені під час внутрішнього розслідування в компанії Google. Як подає газета The Washington Post, загальна вартість оплаченої реклами становить приблизно сто тисяч доларів.

 

Дані розслідування поки що не опубліковані. Про його результати американському виданню розповіло джерело в компанії на умовах анонімності. За його словами, гроші надходили від організацій, «пов'язаних з російськими структурами».

 

«Судячи з усього, рекламу публікувала не та сама компанія, яка оплатила рекламу в Facebook, і це, можливо, свідчить про ширший масштабах російської кампанії з поширення маніпулятивної інформації», – подає газета з покликом на своє джерело.

 

Google посідає перше місце в світі з розміщення реклами в Інтернеті, а YouTube є найбільшим відеоресурсом.

 

Сама компанія поки що безпосередньо не підтвердила і не спростувала оприлюднених у пресі відомостей. «Ми уважно вивчаємо спроби обдурити наші системи, працюючи з дослідницькими центрами та іншими компаніями, і будемо надавати сприяння в поточних запитах», – лишень заявив представник Google.

 

Як очікується, представники Google разом з представниками Facebook і Twitter першого листопада виступлять на публічних слуханнях в комітетах з розвідки Палати представників і Сенату Конгресу США, присвячених спробам Росії використовувати їхні платформи з метою вплинути на результат виборів глави Білого дому.

10.10.2017